Voetbalclubnamen: afkortingen

Eigenlijk is niets zo saai als een voetbalclub die als naam een futloze afkorting heeft. Ik word niet warm of koud van namen als AZ (Alkmaar-Zaanstreek), de Philips Sportvereniging of de Venlose Voetbalvereniging. Fantasieloosheid voert de boventoon. Saaiheid regeert.

Hoewel… sommige afkortingen hebben wel degelijk iets. Wat te denken van de Apeldoornse Geheelonthoudersvoetbalvereniging (AGOVV)? Toen dat in de kantine niet meer vol te houden was, werd dat Alleen Gezamenlijk Oefenen Voert Verder. Wat heerlijk gezocht!

Een groot nadeel van clubs met afkortingen, is dat je tegenstander munitie geeft om er vieze woordjes mee te maken. Zo hebben MVV-haters het over de Mestreechter Vottevaegers (Maastrichtse Kontvegers) en spreekt de tegenpartij van de Dordtse club EBOH al sinds jaar en dag over ‘Elf Boeren Op Hol’.

Wie weet er nog meer van die ‘spotafkortingen’? De Venlose Vottevaegers ligt iets te veel voor de hand…

Volgende keer: voetbalclubs met plaatsnamen.

Eerdere aflevering in deze serie


NAC Breda heeft de langste

Lees ook:Cobra, Copenhagen Brussel Amsterdam
Lees ook:Verrottingstrategie in Belgie
Lees ook:Geen duidelijke regels voor afkortingen
Lees ook:Een Remise, ver van alle trams
Lees ook:Nomen des omen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.