Taalkr8! van start

Er start vandaag een project waar ik als taalblogger natuurlijk niet tegen kan zijn: Taalkr8! (spreek uit: ‘taalkracht’). Het is de bedoeling dat op vmbo-scholen via workshops de leerlingen in aanraking komen met taal en het dan leuk gaan vinden. En het schijnt nog te werken ook, als je de organisator van de proefdag moet geloven.

Wat doen de scholieren dan? Ze gaan rappen, maken kranten of websites, of gaan dichten of schrijven. Zo hoopt de initiatiefnemer, stichting Lezen en Schrijven dat de vmbo’ers van taal gaan houden. Ik zou zeggen: bent u een vmbo’er of kent u er een? Bestel Taalkr8! en ga een dagje lol maken met taal!

Site:
www.taalkr8!.nl

Lees ook:Gedichten schrijven werkt niet
Lees ook:Taalbal
Lees ook:Brabanders koesteren ‘houdoe’
Lees ook:Sms-taal voor dertig-plussers
Lees ook:No love for Carla Peijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.