Klein taalergernisje

Steeds vaker hoor ik mensen ‘begin 1900′ zeggen, als ze ‘begin twintigste eeuw’ bedoelen. Of ‘begin 1960′ in plaats van ‘begin jaren zestig’. Ik vind dat verwarrend. Want je kunt er evengoed het jaar 1900 of 1960 op zich mee bedoelen.

Zelfs zeer vooraanstaande taalgebruikers zeggen ‘begin 1900′ in de betekenis van ‘begin twintigste eeuw’, dus het is al erg wijdverbreid. Het enige wat ik hier nog tegen kan doen is zelf gewoon ‘begin twintigste eeuw’ blijven gebruiken.

Lees ook:Freud was ook een taalvernieuwer
Lees ook:Flowen in de stad
Lees ook:Het strakzetten van een afspraak
Lees ook:Honderdduizend of 100.000?
Lees ook:Apendans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.