Fantasie over vlees doet smullen

Bij de woorden exotische vleesfantasie dacht ik meteen aan iets met naakt. Ik dacht bijvoorbeeld aan groepje naakte, over elkaar heen liggende wulpse vrouwen met roomblanke lichamen, giechelend, en een beetje dronken, die dan eigenlijk in de fantasie van bijvoorbeeld een mannelijke schrijver zouden voorkomen. Niets is minder waar. Een exotische vleesfantasie is een combinatie van vier varkenslappen met uien, aardappelmeel, en sojasaus. Kijk maar op Smulweb.

Gek hoor. Fantasie komt van phantazesthai (Grieks) ofwel, een plaatje dat men zichzelf voorstelt (ergens terug te voeren op phaos, ofwel licht, in het licht brengen). Fantasie betekent ‘dagdromen gebaseerd op een verlangen…’ Dus een exotische vleesfantasie is een dagdroom vol begeerte over exotisch vlees, waarschijnlijk varkenslappen, door bijvoorbeeld de slager zelf gedroomd of voorgesteld. Geen fantasie, maar a dream come true.

Lees ook:Ellen ten Damme SAIl Amsterdam met ZANPH
Lees ook:Het licht uit door het te denken
Lees ook:Boekenweek met geur
Lees ook:Tsunami
Lees ook:Verbazende schetsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.