Stephen Fry maakt nieuwe BBC-serie over taal

Stephen Fry, acteur, quizmaster en taalfanaat, maakt binnenkort een 5-delige serie voor de BBC over taal. Fry onthulde dit afgelopen week in de pers. ‘Language is my real passion,’ zo zegt hij in het interview dat werd beschreven in The Guardian, de Engelse krant. Fry zal naar China vertrekken om daar meer te weten te komen over Pinyin, een fonetische Chinese taal, gemaakt door een man die inmiddels 105 jaar oud is. Ook is hij van plan om dieper in te gaan op vragen zoals waar taal vandaan komt, welke talen er uitsterven en of we inmiddels beter spreken. Fry was ook presentator van het radio programma Fry’s English Delight, dat in twee series te beluisteren was. Inmiddels is hij op Twitter actief, waar hij nieuwe woorden lanceert op een Oscar Wilde-achtige wijze, zoals ‘brokenated’ en ‘wowser’. Voor wie het begrijpen wil, ga naar http://twitter.com/stephenfry

Lees ook:GLOBISH, spreek je het al?
Lees ook:Eigenwijs
Lees ook:Talenfestival Leuven
Lees ook:Al zappende Nederlands leren
Lees ook:Mae govannen nan mbar Thorond! Leer de taal van Lord of the Rings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.