Tetra Pak moet je accepteren

Ik weet niet wat het is maar de naam Tetra Pak vind ik niet heel erg mooi. Dat pak komt van verpakkingen en dat Tetra is een Zweede familie of zoiets, maar dan lees je daar toch ook weer heel weinig over, en dan is de vraag: is het wel een goede naam? Moet het niet gewoon Lökedöser zijn of zoiets?

Soms kan je een beetje te hard zijn in het oordeel. Zo kom ik wel eens Bulkhaul tegen, ook een naam waar je even je tong bij uitsteekt als ze op de snelweg langs je heen denderen, maar dat blijkt dan toch betekenis te hebben. Bulk betekent in het Engels massa, en haul betekent zoiets als trekken, dus dan klopt het, want Bulkhaul is een Engels bedrijf, dat grote tanks met vloeibare gassen e.d. transporteert. Toch had je daar ook nog wel iets leuks van kunnen maken, vind ik dan stiekempjes. Iets met Liquids misschien. Andere bedrijfsnamen waar je taalkundig over kunt opwinden, zijn namen als Bovag, Borent, Sabco, Macro, Argos, Zwapak, Karenco, Contimeta, Vegem, Technex. Maar goed, als je maar weet waar het vandaan komt he…dan kun je het veel beter accepteren.

Lees ook:Namen
Lees ook:Goh, hoe kom je er toch op
Lees ook:Het huis van de stier in middeleeuws Oss
Lees ook:Emmen: Geen Zwitsers
Lees ook:Hallau

2 reacties op “Tetra Pak moet je accepteren

 1. Leo

  Ik begrijp inderdaad wat je bedoelt van die vergezochte bedrijfsnamen Maureen. Toevallig weet ik over Tetra Pak http://en.wikipedia.org/wiki/Tetra_Pak dat ‘Tetra’ geen Zweedse familienaam is (de oprichter heet Rausing), maar komt van het Griekse cijfer ‘vier’ en refereert aan de vorm van de eerste verpakking van tetra pak, de tetraëder, een soort ruimtelijk figuur met 4 driehoekige vlakken. Dacht dat je dit misschien wel interessant zou vinden. ;-)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Maureen Kamphuis

   O wat leuk om te weten. Dank voor je reactie. Ik dacht ooit opgevangen te hebben dat Tetra Zweeds was…groet! Maureen

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.