Mae govannen nan mbar Thorond! Leer de taal van Lord of the Rings

De schrijver Tolkien ontwierp meerdere nieuwe talen voor het verhaal van Lord of The Rings, waarvan de meest complete het Quenyan en Sindarin zijn. Andere talen zijn Noldarin en Golgorin. Wie het ‘Elvish’ wil spreken (verzamelnaam voor deze talen) kan online op cursus. Vooral de eerste twee zijn populair. Een cursus Qyenian vind je hier, met lessen en instructies. Je kunt ook cursussen Sindarin vinden; er zijn zelfs een aantal woordenboeken om de twee meest complete talen te leren, en er zijn ook websites waar je poezie kunt lezen in een van de twee talen. Luister hier naar een gesproken woordje Quenya, met de tekst van Galadriel uit het verhaal. Je kunt natuurlijk ook gewoon de film bekijken.

Lees ook:Kalxti! Leer Na’vi uit film Avatar
Lees ook:Oudkomers leren Nederlands op de bühne
Lees ook:Nederlands in de wereld
Lees ook:Een taalcursus bij de rookworst
Lees ook:Verkeershufter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.