Websites bewolkt met wordle

Zin in een heel andere aanblik van je tekst? Selecteer dan een aantal zinnen en laat ze visualiseren door wordle, een service van de Amerikaan Jonathan Freinberg, die van teksten zogenaamde ‘word clouds’ maakt. Leuk voor wie in een oogopslag tekst wil aanbieden.

Voor de lezer is de tekst een voordeel omdat deze nu niet helemaal hoeft te worden doorgespit. Van de speech van Obama tot je eigen biografie, voer je tekst in en ontvang binnen enkele seconden je woordwolk.

Lees ook:Klankyoga
Lees ook:Pakkende woorden
Lees ook:Een buur zegt meer dan 1000 dingen
Lees ook:Tijdschrifttaal
Lees ook:Cobra, Copenhagen Brussel Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.