Stem op taal. Of eigenlijk maar niet.

Wat moet een taalliefhebber stemmen? Zijn er partijen voor de Nederlandse taal? Ik ga niemand aanraden om op EenNL of Partij voor Nederland te stemmen. Ik ken hun verkiezingsprogramma’s niet goed, maar zo ver ik weet staat er niet veel in over onze taal.

Uit een recente taaltest voor politieke partijen blijken namelijk ChistenUnie en SP de ‘taligste’ partijen. Moet u dan op een van die twee stemmen? Ach, de Nederlandse taal is natuurlijk belangrijk. Maar er is nog veel meer dan dat!

Politici moeten zich niet bemoeien met onze taal, maar haar goed gebruiken. Ook na de verkiezingen houd ik ze in de gaten. En denk maar niet dat u hier een stemadvies krijgt. Daar zijn taalblogs niet voor.

Lees ook:gek op de radiostemmen?
Lees ook:‘Grondwet is onbegrijpelijk’
Lees ook:Politiek taalverschuivinkje
Lees ook:Vijftig ruggen voor woordenboekschrijfster
Lees ook:Raadsgekakel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.