Oplossing spellingstelling: Reparatie + service van TV + toestellen [foto-editie]

Jongens, het antwoord is natuurlijk b. nee, toch zeker!

Maar… het was een beetje een doordenker (als je het kopje van het artikel niet gelezen had). Er staan namelijk twee fouten in. TWEE!

1. Reparatie + service = reparatieservice

Simpel zat. Nergens voor nodig, zo'n spatie; samen is gezelliger dan alleen. En ook geen koppelteken, want in een goed huwelijk moet je niet stoken - dat wil zeggen een huwelijk zonder problemen (bijvoorbeeld een uitspraakprobleem, twee klinkers die plotseling een tweeklank gaan vormen terwijl je dat niet wilt of dat er meer dan twee klinkers naast elkaar komen te staan… nare dingen).

Maar! 

2. TV + toestellen

Aan elkaar geplakt zou het worden: tvtoestellen

Au, au, au. Typisch gevalletje van een slecht huwelijk. Je zet ze naast elkaar en je ziet het meteen: dit wordt niks, hier komen problemen van! Het betreft hier een samenstelling met een afkorting ('tv' komt van 'televisie', niet schrikken!). En dan komt er een koppelteken tussen de partners: tv-toestellen dus.

 

Lees ook:De reeks van Van Nistelrooij en Van Bommel
Lees ook:Twee ‘hois’ die elkaar ontmoeten
Lees ook:Komkommertijd
Lees ook:Cox Habbema volgend jaar juryvoorzitter Libris
Lees ook:Meas