Woordenboekspel

Vanavond speel ik het Grote Woordenboekspel. Ik mag meedoen met een ‘vast’ groepje dat het al jaren speelt. Het gaat als volgt: 1 persoon kiest een moeilijk en onbekend woord uit de Dikke van Dale. Iedereen schrijft nu een geloofwaardige definitie op een klein briefje. Deze definitie klinkt geheel als woordenboektaal. Denk aan als ‘Dulciaan: mannelijk gevechtswapen, veel voorkomend in Griekse oudheidsriten’ of zoiets. De persoon die het woord heeft uitgekozen, verzamelt alle briefjes en leest deze hardop voor. Ook leest hij de echte definitie uit het woordenboek voor. Alle leden kiezen dan voor een van de omschrijvingen. Degene die het goed heeft krijgt een punt. Degene echter die zo’n geloofwaardige omschrijving had, dat iedereen dacht dat DAT de definitie was, krijgt ook een punt. Wie de meeste punten verzamelt gedurende de avond is de winnaar. Heel goed te doen op zomer-avonden onder het genot van wijnen en salades en maaltijden en alles.

Lees ook:Zondebok D66
Lees ook:Helend praten, vanuit je hart
Lees ook:Jaloeziebelasting
Lees ook:Kwekzalver
Lees ook:Een idee is geen idee