Vrouwen steeds meer ontevreden over lichaam

Ik ben altijd erg verbaasd over de fantasie van schrijfsters of schrijvers, die zich laten verleiden tot een fantasie die dan algemeen moet worden uitgedrukt. Zo las ik in een appendix van de krant een stukje van een vrouwelijke journaliste met als opening: ‘Vrouwen zijn steeds meer ontevreden over hun lichaam…’ Zo’n algemeenheid is heel aantrekkelijk. Maar ik geloof niet dat hij waar is. Je kunt het ook nog anders doen: ‘Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt…’ en dan nooit het onderzoek noemen. Klinkt al heel erg bewijsachtig. Of deze: ‘In de loop der tijd is er meer en meer ontevredenheid ontstaan bij vrouwen over hun lichaam…’ O ja? Wie zijn die vrouwen dan? En zijn er ook niet heel veel vrouwen heel blij? De truc is dus om de juiste woorden te gebruiken:

mensen

steeds meer

vaker en vaker

in de loop der tijd

uit onderzoek blijkt

Gebleken is dat keer op keer

En dan lekker je gelijk halen. Maar ik trap er niet in hoor. Namelijk, het blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat steeds meer mensen in de loop der tijd ontevreden zijn met de manier waarop schrijvers en schrijfsters fantasie voor algemeenheden houden.

Lees ook:Werkende vrouwen zijn kennelijk klein
Lees ook:‘De Heere is mijn herder’ nog steeds favoriet op Heerdese grafstenen
Lees ook:Boppen naar beeldschermen
Lees ook:Fantasie over vlees doet smullen
Lees ook:Altijd meer dan een seconde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.