Boekenweek met geur

Het thema van de boekenweek, Curriculum Vitae- Geschreven portretten,  is dit jaar uitgewerkt in een bijzonder boekenweekessay getiteld Good Luck geschreven door schrijfster Christine Otten en Erik Kessels. Je krijgt er parfum bij, die je opdoet tijdens het lezen van het ontroerende verhaal over ene Betty en Pierre. De geur roept, zoals de Madeleinse van Marcel Proust, een beleving op die sterker is dan wanneer je het verhaal alleen bekijkt. Bekijkt, want kunstenaar Kessels en schrijfster Otten maakten een verhaal naar aanleiding van foto’s, ofwel oude teruggevonden kiekjes van een aantal situaties. Ik weet niet of die mensen zichzelf terugzouden herkennen als ze het boekenweekessay zien. Misschien zien ze zichzelf ineens terug in een verhaal. Dat maakt het juist interessant, want het thema van de boekenweek gaat over jezelf terugzien in een verhaal. Portretten over Multatuli, Vasali, de familie Kooiman uit Andijk, worden centraal gesteld. Via de website vind je een agenda voor bezoekje van de schijvers aan je eigen buurt.

Lees ook:Boekenweek slaat niet echt aan bij jongeren
Lees ook:Mobile Art met je kinderen
Lees ook:Even iets anders, juist nu
Lees ook:Zwaartekrachtaardappel
Lees ook:Paulien Cornelisse

2 reacties op “Boekenweek met geur

  1. Puala

    Ik vond het essay niet zo indrukwekkend

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.