Paul Verhoeven verfilmt Stille Kracht

Stille Kracht van Louis Couperus wordt volgend jaar verfilmd door Paul Verhoeven naar een scenario van Gerard Soeteman. De setting is Java aan het eind van de negentiende eeuw. Verhoeven gaf dit al aan in de laatste aflevering van Zomergasten. De term Stille Kracht verwijst naar de mysterieuze werkelijkheid achter de werkelijkheid, die voor menselijke begrippen onverklaarbaar zijn. Zo vallen er druppels bloed op een bankje, of is er geluid te horen dat niemand kan verklaren. Het is vooral de tropische magie die de Europeanen zich ongemakkelijk doen laten voelen. Verfilmd in 1974 bij de AVRO met Pleuni Touw.

Lees ook:Geluidwoorden
Lees ook:Vissen praten functioneel
Lees ook:Vechten tegen ‘studenten’
Lees ook:‘t Loopt als een tiet
Lees ook:Vier taalnieuwtjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.