Nieuw Nederlands: Bon mot du jour

Nederlands is een levende taal. Continu komen er nieuwe woorden bij. Deze week worden we skaffa van een cartoonoorlog, terwijl we vijftig jaar geleden nog werden afgekaveld door een mieterse letterbaas. Taal verandert.

Niet alle nieuwe woorden zijn echter even fraai. Sommige nieuwe begrippen zijn zelfs buitengewoon tenenkrommend. Sommige woorden vanwege hun leegte, zoals accountability. Ik heb nog steeds geen idee wat het is!. Andere woorden zijn misplaatst onleuk, zoals Bert (Beschonken en rijdt toch), het broertje van de bewust onbeschonken bestuurder Bob.

Paul van Buuren zet elke dag een nieuwe Bon mot op zijn website. Soms zijn deze best grappig, andere zijn ronduit vreselijk. Hij voorziet woorden vaak van commentaar: "Bedenkers verdienen een nekschot."

Kijk zelf maar!

www.paulvanbuuren.net

Lees ook:Vaag als erwtensoep
Lees ook:Wáttofiel?
Lees ook:Sarah Palin vernieuwt de Engelse taal
Lees ook:Klemtonen worden vaak een zootje
Lees ook:Verrottingstrategie in Belgie