Lenny Kuhr krijgt visite van Golden Idols

Lenny Kuhr dingt mee naar de Golden Idols Award 2010. Dat is een nieuwe prijs voor vaderlandse sterren die meer dan 25 jaar in het vak zitten. Lenny Kuhr is dus niet de enige die meedingt, ook Justine Pemelay, Donna Lynton, Ben Kramer en Pierre Kartner doen mee. En dat is nog maar een kleine selectie. Het programma wordt gepresenteerd door o.a. Henny Huisman en begint in het najaar 2010.

Lenny Kuhr werd vooral bekend van de visite die zij kreeg. Ze zong: Visite visite een huis vol visite, en over verscheidene gasten in de suite: Lenny mengde het Nederlands met het Frans en het Engels. Dat geeft extra goed aan dat het een droom was. Want in een droom kan natuurlijk alles. Daarom hoef je ook niet uit te leggen wat bonboniere met parapluie te maken heeft, want in een droom kan dat natuurlijk gewoon. Dan zie je een bonboniere en daarna ineens een parapluie. En dan denk je, he? Wie heeft nou….Maar dan is het weer Ah, C’est La Visite, La Visite, die het heeft meegebracht. Dat had er ook nog achter aangekund maar dat zong Lenny dan toch niet. Wat mij opvalt is dat er in het liedje wel veel gebeurt dat rijmt: zo past de ene visite taalkundig heel goed bij de andere visite. Zo heeft Dick Trom bijvoorbeeld kaartjes, die hij gooit naar Aart Staartjes. En DE twee wezen komen met zeven (willekeurige) Chinezen. Het is dan wel een droom…maar ik vind het toch opvallend. Ik denk dus nu ook dat Lenny gaat winnen.

Lees ook:Op de valreep over de gangway
Lees ook:Google kan de boom in
Lees ook:To relate or not to relate
Lees ook:Pihara, een taal zonder recursie
Lees ook:Weeknummers, weke nummers

Eén reactie op “Lenny Kuhr krijgt visite van Golden Idols

  1. charlotte

    natuurlijk gat lenny winnen. zij is gewoon de beste zangeres allertijden:)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.