Onderzoek het telefoonboek

Ammon Shea is een Amerikaanse schrijver of onderzoeker die in 2008 een gek project ondernam, namelijk het hardop voorlezen van het gehele Amerikaans Engelse woordenboek. Dit betekende het achter elkaar oplezen van duizenden woorden, uiteindelijk resulterend in een boek genaamd Reading the OED waarin hij gekke, bijzondere, vergeten en idiote woorden toelicht. In totaal las hij 21,730 pagina’s hardop voor, met als gevolg dat hij vele nieuwe woorden kon gebruiken die zijn bewustzijn had opgezogen. Ook kreeg hij last van slecht zicht, hoofdpijn en een wonderlijke syntactische verwarring, maar uiteindelijk werd zijn boek een hitje. Kortgeleden leverde hij een onderzoek af naar het telefoonboek genaamd The Phonebook: The Curious History of the Book That Everyone Uses But No One Reads. Ook een hitje. Wie vragen heeft over woorden in het Engels of ook drang heeft woorden te onderzoeken kan met Ammon corresponderen. Hij is nog steeds geprikkeld door het onderwerp. www.ammonshea.com

Lees ook:De krant met de meeste spelfouten
Lees ook:De toespraak van de Koning
Lees ook:Samenzwering voor het Goede
Lees ook:Einde aan ‘hi-ha-hondenlul’?
Lees ook:Een boek, verdeeld over weblogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.