Weeknummers, weke nummers

Er zijn mensen onder ons die voortdurend met weeknummers strooien. Wanneer je met ze wilt afspreken, en je de agenda ter hand neemt, hoor je ze ineens zeggen: “Heb jij nog een gaatje in week 33?” Dit in het volste vertrouwen dat je zonder moeite week 33 omzet naar de tweede week van juni 2011. Helaas is dit laatste een illusie. Het strooien met weeknummers is helemaal niet aan iedereen besteed. Zelfs al ben je een bedrijfstrotter en heb je je hele leven lang tapijten in kantoorgangen platgesleten met je dagelijkse sleurtochten naar de koffie-automaat, dan kunnen weeknummers je nog steeds ontgaan zijn. Het is ook helemaal niet logisch, een weeknummer. De eerste week van januari, week 1, is helemaal niet de eerste week van het bedrijfsjaar. Dat begint natuurlijk lekker in september, als de kinderen ook weer een treetje hoger klimmen in het schoolsysteem. De katholieke traditie, die ook met weeknummers gepaard gaat, beginnen ook in September. Hoewel, dat zou dan toch nog steeds week 35 kunnen zijn natuurlijk. Nou goed, in ieder geval, het ontbreekt aan cohesie als het gaat om weeknummers. De ene helft van de mensheid doet mee, de ander heeft geen benul. Daarom is het ook niet effectief. Een weeknummer kan het hele gesprek door de war maken. Een weeknummer maakt de conversatie slap en uitzichtloos. Kortom weeknummers, bij mij komen ze er niet in.

Lees ook:I just wanna be okay
Lees ook:Goh, hoe kom je er toch op
Lees ook:Emancipatie in de taal
Lees ook:Lulu toont ware Wang
Lees ook:Dialect is springlevend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.