Zuid-Limburgs in de lift

Het grensoverschrijdende Zuid-Limburgse dialect wint veld. Dat meldt de website van L1. Een en ander blijkt volgens de Limburgse zender uit de afstudeerscriptie van een zekere Jean Frins uit Landgraaf. Hij is aan de Universiteit van Groningen op dit onderwerp afgestudeerd.

Frins beschrijft de dialecten, die gesproken worden in de driehoek Geleen-Eschweiler (D)-Eupen (B). Steeds meer jongeren spreken het taaltje, dat zich ook nog blijft ontwikkelen. Dit is een interessante ontwikkeling. In het grootste gedeelte Nederland en Duitsland neemt het aantal dialect- en streektaalsprekers namelijk af.

Afbeelding: Limburgsevlaai.nl

Lees ook:Dialect is springlevend!
Lees ook:Brabanders koesteren ‘houdoe’
Lees ook:Nedermarokkaans is hip
Lees ook:Gaat het Zuid-Afrikaans verdwijnen?
Lees ook:Een taal zonder leger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.