Genees met bibliotherapie

Jospeh Gould, docent Engels aan de universiteit van Waterloo in Canada, schreef onlangs het boek The Story Species: Our Life-Literature Connection,  waarin hij aantoont dat het lezen van boeken werkt bij het verlichten van lichamelijke of geestelijke ongemakken. Het fenomeen bibliotherapie is geboren. Dus voel je je eenzaam, of heb je pijn, neem dan niet alleen pijnstillers maar schrijf je zelf een leeskuur voor waarin je eigen situatie voorkomt en verlicht jezelf. Shakespeare, zelfhulpboeken, Proust en Baudelaire worden aangeraden…

Lees ook:Culturele Olympische spelen met Shakespeare
Lees ook:Dump je partner met clichés
Lees ook:Boekenweek met geur
Lees ook:Sotheby veilt duurste boek ter wereld
Lees ook:Amerikaans, lekker expliciet

2 reacties op “Genees met bibliotherapie

  1. Ann

    Geweldige therapie! Ik ben fan …

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.