De Gouden Boekjes

Het was mij volledig ontgaan maar de reeks De Gouden Boekjes, kinderboekjes uit de jaren na de Tweede Wereldoorlog, die de lezertjes een goed gevoel gaven, zijn nog steeds in trek. Sterker, er worden ook ieder jaar weer nieuwe uitgegeven. Onlangs werd in de Balie in Amsterdam een overzicht gegeven van de Gouden Boekjes en de historie hiervan, door Joke Linders die een overzichtswerk schreef getiteld: Ik hou zo van…Gouden Boekjes. De Gouden Boekjes zijn bij Bol te bestellen en ook via www.goudenboekjes.com Het gaat om titels als Het Koekemannetje, De Kleine Indiaan, Kolderliedjes (Toon Hermans) en alles wat een kinderhart maar in verrukking brengt.

Lees ook:Uitreiking Gouden Uil
Lees ook:Nominatie Gouden Zoen voor Uilwinnaar
Lees ook:Dubbele klapper voor Floortje Zwigtman
Lees ook:Gouden uil naar overleden Van Woerden
Lees ook:Een gouden stem

Eén reactie op “De Gouden Boekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.