David Mitchell: De Niet Verhoorde Gebeden van Jacob de Zoet

Het laatste boek van wonderkind David Mitchell is niet genomineerd van de Booker Prize 2010 maar twee van zijn eerdere (vijf) werken al wel. David Mitchell is Brits, getrouwd met een Japanse vrouw genaamd Keiko en leeft in Ierland met zijn twee kinderen. Hij publiceerde tot nu toe 5 succesvolle romans. Hoewel Japan veelal een grote rol speelt, komen er ook andere culturen aan de orde. In zijn laatste boek De Onverhoorde Gebeden van Jacob de Zoet gaat het over Jacob de Zoet, een Hollander, die verliefd wordt op een Japanse vroedvrouw, in het 18e eeuwse Deshima. Dit is en was een geisoleerd eiland voor de kust van Nagasaki, waar de enige handelslieden Hollanders waren. Om zich voor te bereiden liet Mitchell zich in Nederland informeren door professoren over die tijd, en trok zich een tijd terug bij Wassenaar. Hij deed er vier jaar over en zoals hij zelf zegt: “it nearly finished me, before I finised the writing…” Nieuwsgierig makend deze David Mitchell, die vooral scoorde met zijn roman Wolkenatlas. ( Eng: The Thousand Autumns of Jacob de Zoet)

Lees ook:Vissen praten functioneel
Lees ook:Het heet niet voor niets ‘hartversterkertje’
Lees ook:Schattig, wit bloempje Zevenster
Lees ook:Chindogu’s ruilen tegen bier
Lees ook:Dubbele klapper voor Floortje Zwigtman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.