Dictee?

"Hoeveel fouten had jíj met het Nationaal Dictee?"

"Eh… wat?"

"Jij hebt vast wel meegedaan, he?"

"…"

"Wat?! Heb jíj niet meegedaan?" 

 

Collega's, bekenden, familie. Ze snappen er allemaal niets van. De Taalblogger heeft niet meegedaan aan het Nationaal Dictee. Alsof ze horen dat Marco Borsato nooit een plaat draait of dat Harry Mulisch nooit een boek leest.

Waarom ik niet heb meegedaan? Ik had wat anders te doen. En je kunt het wel opnemen, maar dan heb je al lang op internet alles al gezien voordat je de band weer afspeelt. En trouwens, ik zou toch uitgelachen worden bij iedere fout. Noblesse oblige. 

Lees ook:Eerste ronde Groot Nederlands dictee zaterdag
Lees ook:Groot dictee komt eraan!
Lees ook:Finale Groot Dictee morgen
Lees ook:Taalverloedering in Vlaanderen
Lees ook:Flinke belangstelling Groot Nederlands Dictee