Voedvrouw vroedvrouw

Er worden nogal eens wat woordspelingen gemaakt, die als naam of titel dienen voor een bedrijf. Vandaag liep ik aan tegen een voedingsadviescentrum genaamd Voedvrouw. Niks geks maar toch ook wel. Voedvrouw doet denken aan vroedvrouw en de bedenkers vonden dat juist leuk, schat ik zo in. Maar om voor voedingsadviezen te kiezen voor een naam die verward met poepluiers, babyschattigheden en korte nachten met weinig slaap, is misschien best gek. Ook is voedvrouw een vrouw die voed, en dat klinkt als de ouderwetse ‘min’, die de baby voedde van een andere vrouwe. Daarnaast is voedvrouw iets met voeden en niet zo zeer iets met adviezen. Dus wel leuk, maar niet zo duidelijk. Zo zijn er nog tal van voorbeelden, en ik nodig de lezer uit om er met eentje te komen…:)

Lees ook:Babyspeakers
Lees ook:Godenslaap, Erwin Mortier
Lees ook:Hallau
Lees ook:Tetra Pak moet je accepteren
Lees ook:Tom Boonen en de zanger van U2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.